Werkwijze

Opbouw

Elke sessie heeft ongeveer dezelfde opbouw. We beginnen met aankomen en contact maken met je lichaam. Daarna gaan we wat meer de diepte in. We onderzoeken wat je lichaam ons te vertellen heeft. Dit kan soms heftig zijn, maar het werkt vaak ook heel bevrijdend. En het kan je  nieuwe inzichten opleveren. Ter afsluiting drinken we nog even iets, zodat je rustig weer naar huis kunt gaan.

Technieken

Elke sessie is maatwerk. Per sessie bekijk ik wat het beste past en maak ik gebruik van onder meer deze technieken:

  • Ontspanningstechnieken. Om contact te maken met het lichaam is het nodig je te ontspannen. Dit kan op verschillende manieren. Tijdens een bodyscan bijvoorbeeld neem ik je stap-voor-stap mee langs de verschillende lichaamsdelen. Ik nodig je uit om te voelen en te ervaren. Zo ontstaat er ruimte in het lichaam.
  • Ademwerk. Ademhalen is letterlijk van levensbelang. Toch zetten we onze adem soms vast. Denk maar aan je adem inhouden als je iets heel spannends ziet gebeuren en de diepe zucht die volgt als het goed afloopt. Door middel van ademwerk laat ik je ervaren waar je adem zit, hoe je dieper kunt ademen en wat het effect is van meer zuurstof in je lijf. Door je adem te volgen kom je vanuit je hoofd in je lijf en ervaar je hoe het is om je impulsen te volgen.
  • Bio-energetische oefeningen. Spanningen worden op allerlei plekken in het lichaam opgeslagen. Schouders en buik zijn bekende plekken, maar misschien zit het bij jou wel in je keel, voet of rug. Door middel van oefeningen maken we het lichaam wakker en geven we het de kans om te ontladen. Zo verandert spanning in ontspanning en kan de energie weer gaan stromen.
  • Bodydrama. In moeilijke situaties kruipen we al snel in ons hoofd. Wanneer je ruzie hebt bijvoorbeeld, ben je vooral bezig met die ander onaardig of stom vinden. Ondertussen vergeten we ons lichaam. Tijdens de opstellingen die we bij bodydrama maken, krijg je inzicht in dit soort lastige situaties. We geven personen en emoties een fysieke plek in de ruimte en je ervaart de onderlinge verhoudingen. Zo kun je in een veilige omgeving experimenteren en bijleren.

Mensen met deze klachten hebben baat bij lichaamsgerichte therapie.